Artikkeli: Pääkirjoitus 2013–2018

11.11.2017 klo 15:21

Sadat tekevät Vasenta Kaistaa

Vasemmassa Kaistassa julkaistut jutut ja tekijät kuukausittain. (Kaavio: Päivi Tyni.)

SINIKKA TORKKOLA     
Vasen Kaista on nelivuotisen olemassaolonsa aikana näyttänyt, että lehden julkaiseminen vapaaehtoisin voimin on mahdollista. Kaista on olemassa, koska sille on ollut ilmeinen tarve. Sadat vapaaehtoiset ovat talkoilleet kaistalla, koska se on ollut moni tavoin hyvä tapa viedä eteenpäin vasemmiston poliittisia tavoitteita ja muuttaa maailmaa.

Kaista on enemmän kuin vain tekstien ja kuvien julkaisemisen paikka. Se ei vain näytä, mitä tehdään vaan kutsuu tekemään. Ilman kymmeniä vapaaehtoisia kaistaa ei olisi. Tähän mennessä kaistaa on ollut tekemässä 256 eri kirjoittajaa ja kuvaajaa, jotka ovat tehneet yhteensä 1388 juttua.

Vasenta Kaistaa perustettaessa ensimmäisenä tavoitteena oli toimia vasemmiston aktiivien tiedotuskanavana, jotta edes itse tietäisimme, mitä on tekeillä. Tapahtumakalenteri on yksi kaistan luetuimpia osastoja. Tämän tavoitteen kaista on saavuttanut aika hyvinkin. Parannettavaa silti on, sillä vasemmiston toiminta kaikissa Pirkanmaan kunnissa ei näy kaistalla riittävästi. Kuntakirjeenvaihtajien verkosto kaipaa vielä vahvistusta.

Neljässä vuodessa kaista on kerännyt ihan kelpo määrän lukijoita. Sivuilla on vieraillut 233 065 eri kävijää, sivulatauksia on ollut yli puoli miljoonaa ja käyntejä 336 963. Kuukausittain kaista tavoittaa kuutisen tuhatta ihmistä. Se on viisi kertaa enemmän kuin Pirkanmaan vasemmistoliitolla on jäseniä. Se on kuitenkin vain hieman yli puolet vasemmistoliittoa vaaleissa äänestäneiden ihmisten määrästä.

Kaistan tavoitteeseen toimia laajasti tunnettuna yhteiskunnallisen keskustelun käynnistäjänä on vielä matkaa. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Sen ovat kuluneet neljä vuotta näyttäneet.

 

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa.

Yleisen Lehtimiesliiton journalistipalkinto Vasen Kaistalle (22.5.2016)

Työväenlehdistö syntyy uudelleen (19.10.2015)

Media, demokratia ja kiusalliset tavikset (15.12.2013)

Vahtikoiran yt:t (11.11.2013)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *