Artikkeli: Uutiset 2013–2018

26.6.2018 klo 11:48

Behdadin pakkopalautus voi alkaa milloin vain – mielenosoitus tänään Tampereella

Behdadin palauttamista vastustava mielenosoitus järjestetään tänään Maahanmuuttoviraston toimiston edessä Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksessä kello 15.45. (Kuva mielenosoituksesta 23.5.2018 poliisitalon takana Sorinkadulla)

 

Teksti ja kuva: OSKARI JOKINEN
Hakemus tamperelaisen Behdadin käännytyksen täytäntöönpanokiellolle on hylätty hallinto-oikeudessa, ilmoitti Vapaa Liikkuvuus Tampere maanantaina. Maahanmuuttovirasto on lisäksi jättänyt tutkimatta hänen uuden turvapaikkahakemuksensa. Behdad on siis akuutin palautusuhan alaisena.

Turvapaikkahakemuksen tutkimatta jättäminen tarkoittaa, ettei Maahanmuuttovirasto ole arvioinut uusia perusteita hakemukselle, kuten Behdadin suurikokoista poliittista tatuointia, puhumattakaan aiemmin esiin tuoduista turvallisuusuhista. Poliittisesti aktiivisena Iranin kurdina Behdad on ilmeisessä vaarassa, mikäli hänet palautetaan Iraniin. Tällaisessa tilanteessa palauttaminen on Suomen perustuslain vastaista.

Behdadin asian puolesta on tehty runsaasti töitä niin Tampereella kuin muuallakin Suomessa. Tänään tiistaina kokoontuu jälleen mielenosoitus klo 15:45 Maahanmuuttoviraston toimistolla (Itsenäisyydenkatu 11).

Mielenosoitus Facebookissa

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Mielenosoitus Mostafan puolesta (14.6.2018)
Pakkopalautuksen uhkaaman Behdadin tarina (25.5.2018)
Pakkopalautukset ja Kurdistan Tampereen kaduilla (23.5.2018)
Kukaan ei ole laiton (7.4.2018)
Karkotetut teatterikesässä (15.8.2017)
Tampereella mielenosoitus käännytyksiä vastaan (8.8.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *