Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

27.6.2018 klo 08:23

Kesälomille Morkku purkaen

MINNA MINKKINEN   
Tamperetta on puhuttanut jo vuosia vanhan tavara-aseman ja Morkun kohtalo. Alueen kaavoitus ja suunnittelu on elänyt vähintäänkin värikkäitä vaiheita ja päätöksenteko alueesta on pitkittynyt. Voimassaoleva asemakaava suojelee tavara-aseman, mutta ei Morkkua. Maanantain kaupunginhallituksessa päätimme, että tavara-asema siirretään ja samalla valitettavasti Morkku puretaan.

Tahtotilaa ei ollut Morkun säilyttämiselle, haluttiin vihdoin päästä viemään aluetta eteenpäin. Mihinkään omaehtoiseen kulttuurintuottamiseen tai vastaavaan aluetta ei kehitetä, vaan kaupunki avaa suunnittelukilpailun ja paras ehdotus voittaa. Tämä on tässä ajassa varmin tapa säästää tavara-asema, sillä kaupungilla ei näytä olevan mitään intressejä sen suhteen.

Moni on kantanut huolta alueen toimimattomuudesta ja sen aiheuttamista ruuhkista. Itseäni on huolettanut, miten turvaton alue on ollut kävelijöille ja pyöräilijöille. Tällä ratkaisulla sentään parannetaan kevyenliikenteen turvallisuutta. Tosin ensi vuosi tulee olemaan alueelle erittäin hankala kun tavara-asema siirretään ja tähän menee viranhaltijan arvion mukaan puoli vuotta.

Onko tämä tehty päätös paras mahdollinen? Ei varmastikaan, mutta tässä oikeistohegemonian ja autoilijoiden ajassa tämä on siedettävä, sillä ainakin tavara-asema säilyy vaikka Morkku puretaankin. Valitettavasti en saa kertoa kaupunginhallituksen kokousten keskusteluja, mutta voi pojat, että haluaisin. Tämän parempaa päätöstä en olisi saanut aikaiseksi.

Kaikesta huolimatta ihanaa kesää kaikille.

Kirjoittaja on vasemmistoliiton, tamperelainen kaupunginvaltuutettu.

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Kulttuuritalo Laikussa rakennushistoriaa ja modernia sarjakuvaa (10.6.2018)
Tavara-aseman purku ei enää ole ainoa vaihtoehto (20.1.2018)
Tavara-aseman purkua ajetaan suljetuin ovin (17.1.2018)
Pro tavara-asema -liike lopetti lomailun (31.12.2017)
Tavara-asemaa uhkaa purku -suojelijat koolle (28.12.2017)
Tavara-asema ja Morkku voidaan säästää tuholta (17.11.2017)
Tavara-aseman suojelupäätöksen purulle ei ole perusteita (30.8.2017)
Onkiniemestä ja tavara-asemasta kulttuuritehtaita ja Tampereesta Berliini (28.7.2017)
Ratapihankadun mutka säästäisi miljoonat (15.8.2016)
Onkiniemen kulttuuritehtaan tulevaisuus yhä avoin (27.10.2015)
Valtuustokysymys: onko omaehtoiselle kulttuurille tilaa (26.5.2015)
Hirvitalo, Kurpitsatalo, Rajaportin sauna… (1.10.2014)
Suunnitelma: tavara-asema Morkun paikalle (3.12.2013)
8588 vaatii tavara-aseman säilyttämistä (11.11.2013)

Kaupunginhallitus esittää, että rautatieläisten seuraintalo Morkku (kuvassa vasemmalla) puretaan ja paikalle siirretään vanha tavara-asema. (Kuva: Cai Melakoski.)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *