Artikkeli: Uutiset 2013–2018

14.11.2018 klo 14:13

Loppu verokikkailulle ‒ Finnwatch kerää tukea vetoomukselle

(Kuva: Jeff Wallace on julkaissut kuvansa ”Superkuu nousemassa sähköverkon yläpuolelle” lisenssillä Creative Commons CC BY-NC 2.0)

 

Teksti: VK
‒ Nyt on kiire! Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsittelee perjantaina verolainsäädännön muutosta, jonka yhteydessä voidaan puuttua sähkönsiirtoyhtiö Carunan verovälttelyyn. Jos valiokunta ei puutu asiaan, verovälttely jatkuu, tiedottaa Finnwatch.

Viime vuonna Suomi menetti sähkönsiirtoyhtiö Carunan verokikkailun takia arviolta 12 miljoonaa euroa verotuloja. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsittelee ensi perjantaina verolainsäädännön muutosta. Tässä yhteydessä voidaan rajoittaa verovälttelyä. Finnwatch on avannut allekirjoituksia varten vetoomuksen verokikkailun lopettamiseksi.

Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén pitää vetoomusta tärkeänä:

‒ Valtionyhtiö Fortumin sähköverkkojen myyminen yksityisen yrityksen monopoliksi oli jo itsessään yhteiskunnan etujen vastaista. Kun uusi omistaja vielä karttelee veronmaksua kaikin keinoin, tilanne on entistäkin irvokkaampi. Caruna rahastaa asiakkaillaan, jotka eivät pääse irti asiakkuudestaan, ja kikkailee vielä voittojansa verottomiksi, paheksuu Sirén.

‒ Veroketkuilun mahdollistaa verolain porsaanreikä. Hallitus ei pidä sen tukkimista tarpeellisena. Nyt täytyy pitää meteliä tästä. Mitä useampi laittaa nimensä Finnwatchin vetoomukseen, sitä vaikeampi Sipilän ja kumppanien on sivuuttaa asia, Sirén korostaa.

Vetoomus:

Piste Carunan verovälttelylle -vetoomus (Finnwatch)

Taustaa:

Hallitus antaa Carunan verovälttelyn jatkua (Finnwatch 26.10.2018)

Aiheesta aiemmin Vasen Kaista -verkkolehdessä:

Tampereen malli suojaa Carunalta (18.2.2016) 

Vampyyrikenguru tuli naapuriin (9.1.2018) 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *