Artikkeli: Pirkanmaa, Sastamala

20.7.2020 klo 11:56

Sastamalassa tapahtuu ‒ tervetuloa Aurajärven kesätapahtumaan

Kansanliike painosti kesäkuussa Sastamalan kaupunginvaltuuston perumaan suunnitelman Mouhijärven yläkoulun (kuvassa) lopettamisesta. Kouluista ja muista ajankohtaisista aiheista keskustellaan Aurajärven kesätapahtumassa 9. elokuuta, johon Sastamalan Vasemmistoliitto kutsuu vasemmistoväkeä koko Pirkanmaalta. (Kuva: Cai Melakoski)

Sastamalan valtuuston kesäkuun kokouksessa saatiin järjen voitto kiistassa, joka koski Mouhijärven yhtenäiskoulua ja sen mahdollista lopettamista. Pohjoisen alueen (Mouhijärvi-Häijää-Karkku) asukkaat, yrittäjät, lapset ja nuoret, eri yhdistykset, lasten vanhemmat ja muut keräsivät kahdessa päivässä 2895 nimeä adressiin, jossa vastustettiin Mouhijärven yläkoulun lakkauttamista. Protestia ei voinut ohittaa päätöksenteossa. 

Lisäksi eläkkeelle jäänyt maankäyttöpäällikkö esitti faktoja valtuutetuille: jos koulu olisi lopetettu ja oppilaat siirretty Vammalan keskustaan Sylvään yläkouluun, olisi heitetty 10 vuoden kaavoitustyö hukkaan eikä kaavaa olisi saatu hyväksyttyä ja kaupungin vetovoimaisemman alueen (Häijää) kehitys olisi pysähtynyt, ja samalla muuttotappiot olisivat vieläkin suuremmat. 

Poliittiset ryhmät väänsivät sopua pitkään ja hartaasti. Asia oli kokoomukselle ja keskustalle hankala, vaikkakaan heidän ryhmänsä eivät aluksi olleet yksimielisiä.

Valitettavasti Sastamalassa tunnutaan haluttavan keskittää kaikki toiminnot Sastamalan keskustaan Vammalaan, vaikka kunta on laaja maaseutukaupunki, johon kuuluvat entiset Kiikoinen, Suodenniemi, Äetsä ja Mouhijärvi. Palvelujen keskittäminen on trendi laajemminkin ja talouden sopeuttamisohjelman myötä entisten kuntakeskusten palvelut ovat jo loppuneet tai lopetusuhan alla.

Mielenkiinnolla odotan syksyä ja mitä esityksiä on tulossa valtuustoon, sillä alijäämä oli reilut 5 miljoonaa ja sopeuttamistarve alkuun yli 3 miljoonaa euroa. Koronan aiheuttamat kulut eivät ole vielä kaikki tiedossa.

Pakostakin tulee mietittyä, mitkä ovat kenenkin intressit ja mitkä niistä voittavat. Sastamalassa on valitettavasti keskusta–kokoomus-enemmistö ja politiikka muuttuu koko ajan oikeistolaisemmaksi. Vasemmistoliiton ääni jää useimmiten kuulumattomiin eikä riitä, vaikka saisimme sosiaalidemokraatit taaksemme.

|||

Sastamalan vasemmistoliitto toivottaa Pirkanmaan vasemmistoväen tervetulleeksi perinteiseen Aurajoen tapahtumaan 9. elokuuta vaihtamaan ajatuksia alkavasta toimintakaudesta, johon myös kuntavaalit sisältyvät.

Tapahtumasta löytyy tarkemmat tiedot tapahtumasivulta:
Sastamalan Vasemmistoliiton kesätapahtuma Aurajärvellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *