Artikkeli: Vasemmisto

11.6.2022 klo 19:08

Minna Minkkinen jatkaa vasemmistoliiton varapuheenjohtajana

Vasemmistoliiton puheenjohtajana jatkaa Li Andersson, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Veronika Honkasalo, toiseksi varapuheenjohtajaksi Jouni Jussinniemi ja kolmanneksi Minna Minkkinen.

Li Anderssonin jatko vasemmistoliiton puheenjohtajana seuraavat kolme vuotta sinetöityi, kun puheenjohtajan vaaliin ei ilmaantunut muita ehdokkaita.

Sen sijaan toisesta puheenjohtajasta käytiin äänestys. Ehdokkaina olivat Alia Dannenberg Pohjois-Karjalasta, Veronika Honkasalo Helsingistä, Pia Lohikoski Uudeltamaalta ja Vesa Puuronen Pohjois-Pohjanmaalta.

Varapuheenjohtajista äänestettiin

Vaalissa kansanedustaja Veronika Honkasalo sai 154 ääntä eli yli puolet annetuista äänistä ja tuli valituksi ensimmäisellä kierroksella. Kansanedustaja Pia Lohikoski sai 122 ääntä.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi olivat ehdolla Alia Dannenberg, Antero Eerola Uudeltamaalta, Jouni Jussinniemi Pohjois-Pohjanmaalta, Joona Mielonen Kymenlaaksosta, Minna Minkkinen Pirkanmaalta, Mike Pohjola Helsingistä ja Vesa Puuronen.

Äänestyksessä kaksi eniten ääniä saaneet olivat Jouni Jussinniemi, 130 ääntä ja Minna Minkkinen, 90 ääntä. Heidän välillään käytiin toinen kierros, jonka tuloksena Pyhäjärven kaivoksen pääluottamusmies Jouni Jussinniemi sai 178 ääntä ja sosionomi Minna Minkkinen 112 ääntä.

Minkkinen sai yli puolet äänistä ensimmäisellä kierroksella

Kolmannesta varapuheenjohtajasta käytiin äänestys. Ehdokkaina olivat Alia Dannenberg, Antero Eerola, Joona Mielonen, Minna Minkkinen, Mike Pohjola ja Vesa Puuronen.

Minna Minkkinen sai yli puolet annetuista äänistä, 171 ja tuli valituksi kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Toiseksi eniten ääniä sai Joona Mielonen, 51 ääntä.

Eduskuntavaalit ovat myös sote-rahoitusvaalit

Minna Minkkinen pitää ensi kevään eduskuntavaaleja tärkeinä myös siksi, että vasemmiston voitto varmistaa sosiaali- ja terveysuudistuksen etenemisen.

– Pirkanmaalla vasemmiston kannatus kasvoi tammikuun aluevaaleissa edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna peräti 2,5 prosenttiyksikköä. Uskotko että pystymme hyödyntämään tämän kannatuksen nousun myös eduskuntavaaleissa?

– Uskon. Se vaatii työtä, mutta ne asiat, joista me puhuimme aluevaaleissa ovat aivan yhtä tärkeitä eduskuntavaaleissa. Meillä on nyt hyvinvointialueilla sote-uudistusta toteuttamassa demokraattisesti valitut aluevaltuustot. Mutta niissä on esitetty huolta, että uudistuksen rahoitus ei olekaan ”omissa käsissä”.

– Tähän olen vastannut, että vasemmisto ajoi hyvinvointialueille verotusoikeutta. Kun se ei toteutunut, niin eduskuntavaalit tulevat ratkaisemaan sen, rahoittaako seuraava hallitus riittävästi sote-uudistusta.

– Tämä voi olla mahdollista, kun hallituspohja on nykyisen kaltainen. Jos tulee oikeiston voitto ja oikeistohallitus, se voi olla tuhoisaa sosiaali- ja terveysuudistukselle.

– Niinpä seuraavat eduskuntavaalit ovat ”sote-rahoitusvaalit” ja mielestäni niissä vaaleissa isossa roolissa ovat samat teemat kuin aluevaaleissa.

– Tämä puoluekokous on minulle varmistanut sen, että Suomen ainoa työväenpuolue, vasemmistoliitto pystyi vaalivoittoon aluevaaleissa – ja se pystyy siihen myös eduskuntavaaleissa.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Li Andersson: Lasten hädällä rahastamisen on loputtava (10.6.2022)

Vasemmistoliiton puoluekokous pähkinänkuoressa (10.6.2022)

Puoluekokouksessa puhututtaa Nato – ja ennen kaikkea kaikki muu (10.6.2022)

Porin puoluekokous uudistaa Vasemmistoliiton periaateohjelman (9.6.2022)

Puoluehallitusehdokkaat Rask ja Sirén: Puoluekokouksesta katse tulevaisuuteen (8.6.2022)

Porin puoluekokoukseen optimistina (7.6.2022)

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vasemmistoliiton puoluekokoussivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *