Artikkeli: Uutiset 2013–2018

11.11.2015 klo 15:43

Kaistan juhlapaneeli suorana verkossa

Uusijuhlapaneelimainos_900x635

 

CAI MELAKOSKI
Vasen Kaista juhlii tänä iltana kahta ensi vuottaan paneelikeskustelulla Paikallisuus ja politiikka Tampereen vanhalla kirjastotalolla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, kakkukahvitkin ovat luvassa osanottajille.

Paneelia voi myös seurata internetissä suorassa lähetyksessä omaehtoisin tarjoiluin, linkki lähetykseen löytyy alta.

Paneelikeskustelun jälkeen kaikki Vasen Kaiastan tekijät ja lukijat ovat tervetulleita jatkoille ravintola UkkoMetsoon.

Paikallisuus ja politiikka paneeli, suora lähetys klo 18 – 20.
Verkkolähetyksen järjestää KSL-opintokeskus.

Vasen Kaistan kaksi vuotta

Pirkanmaan vasemmisto kyllästyi yksiäänisyyteen ja vasemmistolaisen vaihtoehdon näkymättämyyteen kaksi vuotta sitten ja perusti verkkolehti Vasen Kaistan. Lehteä on nyt julkaistu talkoovoimin kaksi vuotta. Kaistassa on julkaistu yli 552 juttua, joita on ollut tekemässä yli 140 toimittajaa ja kuvaajaa. Lukijoita lehdellä on ollut 84 550, käyntejä liki 121 000 ja  sivulatauksia runsaat 187 000.

Lehden tavoitteet asetettiin varovaisesti, pariin juttuun viikossa. Ensisijaisena pidettiin, että Pirkanmaan vasemmistolaiset tietäisivät, mitä vasemmistossa tapahtuu. Toki toivottiin myös kykyä nostaa mediajulkisuuteen näkymättömissä olevia, vasemmistolle tärkeitä aiheita ja tapahtumia.

Käytännössä juttuja on ilmestynyt keskimäärin 5,3 viikossa, ja monet uutiset ja artikkelit ovat saaneet monituhatpäisen lukijakunnan koko maassa.

Parhaiten lehti on onnistunut yhteisöllisyydessä. Perinteinen poliittinen toiminta tarkkaan säädeltyine kokouksineen ei innosta yhteiskunnallisesta toiminnasta kiinnostuneita kansalaisia kuten ennen. Vasen Kaistasta on muodostunut tärkeä poliittinen projekti Pirkanmaalta. Jokainen on voinut tulla mukaan omine ideoineen ja valmiuksineen, eikä jäsenkirjaa ole kysytty.

Yhtäältä tämä verkkolehti on  lähellä perinteistä journalismia, sillä Kaista on toimitustyössään sitoutunut hyvään journalistiseen tapaan. Monet toimituskäytännöt on lainattu journalistisista toimituskäytännöistä. ja juttutyypit muistuttavat perinteistä journalismia. Kaista juurittuu myös perinteiseen työväenlehdistöön, sillä lehti on ilmoittaa sekä sitoutuneensa vasemmistolaisiin arvoihin että olevansa vasemmistolaisten uutiskanava ja yhteiskunnallisen keskustelun paikka.

Toisaalta Kaista edustaa yhteisömediaa. Verkkojulkaisuna Kaista on enemmän kuin sen verkko-osoite: Facebookin ja Twitterin uutisvirta sekä lukijoiden kommentit laajentavat osallistumisen mahdollisuuksia ja kasvattavat Kaistan näkyvyyttä.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *