Artikkeli: Uutiset 2013–2018

2.6.2016 klo 11:48

Varapuheenjohtajaehdokas Hanna Sarkkinen

Hanna Sarkkinen on tänään vuorossa tämänviikkoisessa juttusarjassamme, jossa esittelemme vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaat. Kuva Metsähallituksen yhtiöittämistä vastustavasta mielenosoituksesta maaliskuussa.
Hanna Sarkkinen on vuorossa tämänviikkoisessa juttusarjassamme, jossa esittelemme vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaat. Kuva Metsähallituksen yhtiöittämistä vastustavasta mielenosoituksesta maaliskuussa.

 

CAI MELAKOSKI   Oululainen kunnallispoliitikko ja kansanedustaja Hanna Sarkkinen on yksi viidestä ehdokkaasta vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi. Vasen Kaista esittelee kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat ennen puoluekokousta, joka alkaa kymmenes kesäkuuta Oulussa. Muut ehdokkaat ovat Veronika Honkasalo, Juho Kautto, Kauko Niemi ja Matti Semi. Vasemmistoliitolle valitaan kolme varapuheenjohtajaa.

Puheenjohtajaehdokkaiden esittelytilaisuudessa Tampereella yhtenä keskustelun aiheena oli varapuheenjohtajien tehtävät ja paikka vasemmistoliitossa. Kaikki ehdokkaat toivoivat, että varapuheenjohtajien rooli ja näkyvyys puolueen toiminnassa vahvistuisi. Varapuheenjohtajat voisivat toimia omilla vahvuusalueillaan puolueen mediakasvoina ja vastata toimittajien kysymyksiin.

Vasen Kaista pyysi varapuheenjohtajaehdokkailta kaksi esimerkkiä aiheista, joissa he voisivat toimia puolueen edustajina mediassa.

Kehityspolitiikka on Hanna Sarkkiselle hyvin tärkeää. Kuva European Parliamentary Forumin (EPF) matkalta Intiaan helmikuussa. Matkalla tutustuttiin Intian väestöpolitiikkaan, lisääntymisterveyspolitiikkaan sekä seksuaalioikeuksien toteutumiseen.
Kehityspolitiikka on Hanna Sarkkiselle hyvin tärkeää. Kuva European Parliamentary Forumin (EPF) matkalta Intiaan helmikuussa. Matkalla tutustuttiin Intian väestöpolitiikkaan, lisääntymisterveyspolitiikkaan sekä seksuaalioikeuksien toteutumiseen.

‒ Vaikea kysymys, sillä olen laaja-alaisesti perehtynyt politiikkaan, joten pystyn puhumaan melkein mistä vaan politiikan osa-alueesta. Kunta- ja maakuntapolitiikka olisi kuitenkin yksi vahva teemani, vastaa Hanna Sarkkinen.

‒ Muuta erityisasiantuntemusta löytyy sitten esimerkiksi kehityspolitiikan puolelta. Mutta kuten totesin, tunnen politiikkaa laaja-alaisesti, joten pystyisin sijaistamaan ja täydentämään puheenjohtajan osaamista monipuolisesti.

‒ Kunta- ja maakuntapolitiikan osaamista on kertynyt toimiessani pitkään Oulussa kuntatason politiikassa. Olen myös kiertänyt kouluttamassa ihmisiä kuntapolitiikasta. Kunta- ja maakuntapolitiikka on tärkeää, sillä paikallistasolla tehtvät valinnat vaikuttavat meidän kaikkien arkeen.

‒ Aihe on erityisen ajankohtainen menossa olevan maakunta- ja soteuudistuksen vuoksi, Sarkkinen tiivistää.

‒ Kehityspoliittista osaamista on viimeisen vuoden aikana kertynyt toimiessani eduskunnan kehityspoliittisen toimikunnan varapuheenjohtajana sekä aktiivisesti eduskunnan väestö- ja kehitysryhmässä ja globaaliryhmässä.

‒ Minut valittiin vastikään myös European Parliamentary Forum on Population and Developmentin hallitukseen. Kehityspolitiikka on tärkeää, sillä liian iso osa maailman ihmisistä elää yhä puutteessa ja vailla koulutusta.

‒ Kehityspolitiikka on kuitenkin ymmärrettävä laaja-alaisesti ja sitä on toteutettava johdenmukaisesti: erityisen tärkeää kehityksen kannalta on rauha ja konfliktien ehkäisy sekä maailmankaupan- ja talouden rakenteet ja niiden oikeudenmukaisuus.

 

Hanna SarkkinenHanna_Sarkkinen_300x400

  • 28-vuotias
  • 2014 filosofian maisteri Oulun yliopistosta pääaineena aate- ja oppihistoria
  • Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu
  • Ennen kansanedustajuutta kuukausipalkkainen Oulun yhteiskuntalautakunnan puheenjohtaja
  • Muu työkokemus kaupan kassalta, henkilökohtaisen avustajan ja ulkoministeriön töistä
  • Vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtaja
  • Vapaa-aikaan kuuluu liikkuminen ja lukeminen

 

Hanna Sarkkisen kotisivut

Hanna Sarkkinen Facebookissa

Hanna Sarkkinen Twitterissä

 

 

|||

Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt Vasen Kaistassa:

Veronika Honkasalo (30.5.2016)

Juho Kautto (31.5.2016)

Kauko Niemi (1.6.2016)

Hanna Sarkkinen (2.6.2016)

Matti Semi (3.6.2016)

Erno Välimäki (6.6.2016)

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaiden haastattelut Vasen Kaistassa:

Li Andersson (18.5.2016)

Jari Myllykoski (19.5.2016)

Anna-Kaisa Pekonen (20.5.2016)

Vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaiden esittelyt Vasen Kaistassa:

Risto Kalliorinne (11.4.2016)

Joonas Leppänen (12.4.2016)

Niko Peltokangas (13.4.2016)

Irma Taavela (14.4.2016)

Sinikka Torkkola (15.4.2016)

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *