Artikkeli: Pirkanmaa, Pirkkala

14.2.2021 klo 18:20

Pirkkalan vasemmisto: turvataan julkiset lähipalvelut

Vasemmistoliiton yksi kuntavaalien tavoitteista on varmistaa riittävästi henkilökuntaa päiväkoteihin ja pitää ryhmäkoot pieninä. Kuvan päiväkoti on Kyöstin päiväkoti, joka täytti 50 vuotta syyskuussa 2019. (Kuva: Senni Almusa.)

Pirkkalassa on viime vuosina rakennettu paljon uutta, Nuolialan koulun lisärakennus on jo valmiina ja Soljan lastentalo on valmistumassa. Pirkkalan hyvä taloudellinen tilanne on rakentamisen mahdollistanut. Näin arvioi päättyvää valtuustokautta vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Kuoppa.

Mikko Kuoppa on kokenut ja luotettu pirkkalaisten etujen ajaja. Hänet on valittu kunnanvaltuutetuksi kymmenen kertaa, vuodesta 1980 lähtien. (Kuva: Cai Melakoski.)

Pirkkalassa on hyvää yhteistyötä vihreiden ja sosiaalidemokraattien kanssa. Porvareilla ollut kovia tavoitteita leikata, mutta olemme pystyneet pitämään palvelutason ennallaan. Uusia virkoja ei ole saatu. Kunnan asukasmäärä kasvaa, ja se näkyy, tarvitaan lisää palvelutyöntekijöitä, kuvaa Mikko Kuoppa valtuutettujen tekemiä, kuntalaisten palveluihin vaikuttaneita päätöksiä.

Kaavoitus on muuttovoittoisessa kunnassa päätöksenteon keskiössä. Kaavoituspäätökset ovat olleet myös vaikeita. Mikko Kuoppa pitää hyvänä, että kunta  on tehnyt päätöksen kaavoittaa vain kunnan omistamia maita. Kunnan maiden kaavoituksella voidaan säädellä asukasluvun kasvua, ja varmistaa palveluita olevan riittävästi kaikille kuntalaisille.

Kunnassa on käyty tiukkaa vääntöä yksityistämisestä. Kokoomus, perussuomalaiset ja osa keskustalaisista ajoivat uuden keskuskoulun rakentamista ilman liikuntatiloja ja koulun liikuntatilojen vuokraamista yksityisen rakennuttamasta liikuntahallista. Mikäli aie olisi onnistunut, se oli vaikuttanut myös liikuntatilojen vapaa-ajan käyttöön ja todennäköisesti nostanut urheilu- ja liikuntaseurojen kuluja. Vasemmiston, sosiaalidemokraattien, kristillisten ja yhden keskustalaisten ansiosta hanke ei edennyt. ja keskuskoululle päätettin rakennetaan omat liikuntatilat.  Liikuntatilojen hankkiminen yksityisiltä estettiin äänin 6-5 kunnannhallituksen kokouksessa. 

Tavoitteena yhden valtuutetun lisäys

Pirkkalan vasemmistoliiton vaalitavoitteena on nostaa valtuutettujen määrä kahdesta kolmeen. Edellisissä kuntavaaleissa kolmas valtuutetun paikka jäi kahdeksan äänen päähän. Ehdokashankinta on parhaillaan käynnissä. Nimettyjä ehdokkaita on seitsemän: Senni Almusa, asiakaspalvelija, 37 vuotta, Pekka Hildén, lehdenjakaja, 41 vuotta, Jouni Kallioluoma, varatuomari, 61 vuotta, Mikko Kuoppa, entinen kansanedustaja, paperityöläinen, 76 vuotta, Rauno Lehtinen, pääluottamusmies,  jälkikäsittelijä, 61 vuotta, Ilpo Nevala, varastotyöntekijä, 52 vuotta, ja Jouni Rasi, eläkeläinen, 66 vuotta.

Pirkkalan vasemmiston pormestariehdokkaaksi on nimetty Jouni Kallioluoma.  Kallioluoma työskentelee Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen johtajana. Päättyvällä valtuustokaudella Jouni Kallioluoma on toiminut varavaltuutettuna ja kaupunginhallituksen varajäsenenä. 

Pirkkalan vasemmiston vaaliohjelma on saanut nimekseen Pienten puolella. Kuntalaisten palvelut ja yhdenvertainen kohtelu on vaaliohjelman ytimessä. Ohjelmassa todetaan muun muassa, etteivät ihmisten perustarpeet eivät saa olla kauppatavaraa. Ohjelmassa esitetään terveyskeskusmaksujen poistoa ja muiten asiakasmaksujen pitämistä matalinan. Vasemmisto auttaisi maksuvaikeuksiin joutuneita ja keskeyttäisi maksamattomien laskujen perinnän. 

Kunnan monipuolinen kehittäminen, luonnon, rakentamisen ja liikenteen tasapaino sekä työllisyyden parantaminen ovat kuntavaaliohjelmassa nimettyjä tavoitteita. Pienituloisimpien kuntalaisten elämää vasemmisto helpottaisi aktiivipassilla.

III

Vasemmistoliiton kolmannesta paikasta uupui 8 ääntä.

Muutokset valtuuston voimasuhteissa: 

Kokoomuksen ryhmästä on yksi valtuutettu siirtynyt vihreiden ryhmään. Vihreiden ryhmästä yksi valtuutettu on muodostanut Liike Nyt Pirkkala -ryhmän. Kokoomuksella on nyt 13 valtuutettua, vihreillä seitsemän ja Liike Nytin ryhmällä yksi.

Sosiaalidemokraattien ryhmästä yksi valtuutettu on muodostanut Valta Kansalle -liikkeen ryhmän. Sosiaalidemokraattisella ryhmällä on 11 valtuutettua.

Perussuomalaisten ryhmän yksi valtuutettu muodosti Armi Kärjen valtuustoryhmän. Perussuomalaisten ryhmään jäi kaksi valtuutettua.

Vasemmiston valtuustoryhmä: 

Ent. kansanedustaja Mikko Kuoppa
Jälkikäsittelijä, pääluottamusmies Rauno Lehtinen

III

Kuntavaalit 2021 Pirkanmaa on Vasen Kaista -verkkolehden kirjoitussarja, joka esittelee 18.4.2021 pidettävien kuntavaalien ennakkoasetelmia Pirkanmaalla ja jokaisessa Pirkanmaan 23 kunnassa.

Virtain vasemmisto: yhteistyössä päätetty rohkeasti (13.2.2021)
Ruoveden vasemmisto: yhteistyö yli puoluerajojen toimii kuntalaisten hyväksi (27.1.2021)
Lempäälän vasemmisto: yhteistyöllä parannetaan kuntalaisten palveluja (26.1.2021)
Mänttä-Vilppulan vasemmisto: Kaupungin talous paremmaksi työllisyyttä lisäämällä  (25.1.2021)
Kokoomuksesta liike nyt ulos (12.11.2020)
Miksi vasemmistoliiton ehdokkaita äänestettiin kuntavaaleissa? (3.11.2020)
Kuntavaaliehdokkuus: oppia ja hauskanpitoa kengännauhabudjetilla (22.9.2020)
Tampereen vasemmiston vaaliohjelmapaja: korona kurittaa, peruspalveluista ei ole varaa tinkiä (15.6.2020)
Mikko Koikkalainen kuntavaaleista: voiton siemen itää onnistuneessa ehdokasasettelussa (27.5.2020)
Vasemmistoliiton väki Orivedellä ja Ylöjärvellä aikoo uusia vuoden 2017 makean vaalivoiton (21.5.2020)
Loikkaukset pudottivat perussuomalaiset vihreiden taakse valtuustopaikoissa Pirkanmaalla (13.5.2020)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *